Malzemeler:
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 kase ceviz içi
500 gr kaymak
200 gr tereyağı
Yapılışı:
Tereyağı tencerede eritilir. Eriyen tereyağına un eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan un devamlı karıştırılarak 5 su bardağı süt eklenir. Un iyice eriyince içine şeker ilave edilir. Göz göz olana kadar pişirilir.Büyük bir tepsinin tabanı hindistan cevizi ile kaplanır. Pişen muhallebi tepsiye eşit şekilde dökülüp 1 gece buzdolabında bekletilir.Tepsiye döküen muhallebinin üzeri kaymakla kaplanır ve dilim dilim kesilir. Her dilimin içine ceviz içi yerleştirilip rulo şeklinde sarılır ve her yeri hindistan cevizine bulanarak servis yabağına dizilir, üzeri toz antep fıstığı ile süslenir.
Paşa Lokumu servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN