CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 su bardağı un
300 gr kaymak
125 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık
1 litre süt
1 paket vanilya
Hindistancevizi
Yapılışı:
125 gr tereyağında 1 su bardağı un kavrulur ve devamlı karıştırılarak üzerine 1 litre süt dökülür. 1 su bardağı şeker eklenir. İyice koyulaşınca 1 paket vanilya konulur. Ocaktan alınıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Geniş bir tepsi bol hindistan cevizi ile kaplanır ve muhallebi üzerine dökülüp eşit şekilde yayılır. Buzdolabında soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebinin üzerin ekaymak sürülür ve fındıkla kaplanır. 3’er parmak kalınlığında şeritlere ayrıldıktan sonra rulo ieklinde sarılır.
Paşa Lokumu servise hazırdır.