Malzemeler:
1 kilo ıspanak
1 kilo havuç
300 gram pastırma
3 adet yufka
2 adet soğan
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak Sıvı yağ
Yapılışı:
1 kilo ıspanak incecik kesilir 1 kilo havuçta rendelenir. 2 adet soğan yemekli doğranır. Doğranan ıspanaklar sıcak su ile yumuşatılır. Ispanaklar ve soğanlar içine 2 tatlı kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı karabiber serpilip yağda kavurulur. Rendelenen havuçlar da ayrı bir tencerede kavurulur. Kavurulan malzemeler soğutulur. Böreğin ilk yufkasını açıp üzeri yağlanır ve havuçlar serilir. Havuçlu yufkanın üzerine 2. yufka açılıp yağlanır. Kavurulan soğan ve ıspanakla yufkanın üzeri kaplanır. Son yufka da ıspanakların üzerine açılır ve yağlanıp üzeri pastırmayla kaplanır. İki ucu kapanan 3 katlı yufka dikkatle sarılarak rulo haline getirilir. Ortadan ikiye bölünüp fırın tepsisine yerleştirilen böreğin üzeri yumurtayla kaplanıp fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Pastırmalı börek sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN