CANLI YAYIN
MALZEMELER
HAMUR İÇİN:
1 KG UN
1 YUMURTA
TUZ
SU
İÇ HARCI İÇİN:
1 KG PATATES
TUZ, KARABİBER, PUL BİBER
ZERDEÇAL
2 SOĞAN
ÜZERİ İÇİN:
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
KIRMIZI TOZ BİBER, NANE
YAPILIŞI
HAMUR İÇİN MALZEMELER BİR KABA ALINIP MANTI HAMURU GİBİ YOĞURULUR. BEZELERE AYRILIP OKLAVA İLE AÇILIR. HAMURDAN BARDAK İLE YUVARLAKLAR ÇIKARILIR. İÇ HARÇ İÇİN PATATESLER HAŞLANIP EZİLİR. TUZ, KARABİBER, PUL BİBER VE ZERDEÇAL KONULUP KARIŞTIRILIR. YUVARLAK HAMURLAR ELE ALINIR. ARASINA PATATES KONUP BALIK SIRTI GİBİ KAPATILIR. HAMURLAR KAYNAR SUDA HAŞLANIP SERVİS TABAĞINA ALINIR. DİĞER TARAFTA TEREYAĞI ERİTİLİP KIRMIZI TOZ BİBER VE NANE YAKILIR. YAĞ HINGELİN ÜZERİNE DÖKÜLÜP SERVİS YAPILIR.