Malzemeler:
İç harcı için:
3 büyük patates
1 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1/4 demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
Hamur için:
2 kase un
Tuz
Aldığı kadar su
Üzeri için:
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım kibrit kutusu iç yağ
Yapılışı:
İç harç için patatesler haşlanıp rendelenir. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda kavrulur. Soğan, baharatlar ve kıyılmış maydanoz patateslere eklenip karıştırılır. Hamur için un, tuz ve su karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamur ikiye bölünüp oklava ile açılır. İç yağ eritilip sıvıyağ ile karıştırılır. Hamurların üzerine yağ sürülür. Hamurlun kenarına patatesli iç harç yayılıp harcı içerde kalacak şekilde ortaya doğru çekilerek sarılır. Simit şeklinde bir görüntü elde edilir. Bir noktadan kesilir. Yağlanmış fırın tepsisine dolanarak yerleştirilir. İkinci hamura da aynı işlem uygulanır. Üzerine yağ sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.