Malzemeler:
İç Harcı İçin:
1 Kilo haşlanmış patates
7 Dilim pastırma
150 gr kavurma
2 Adet kuru soğan
1/2 Demet maydanoz
2 Yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Karabiber
Dışı İçin:
250 gr yağsız dana kıyma
4 su bardağı köftelik bulgur
1/2 Su bardağı irmik
1 fincan un
1 adet yumurta
Üzeri İçin:
Tereyağı
Yapılışı:
2 Adet kuru soğan yemeklik doğranır ve 2 yemek kaşığı tereyağı eklenen geniş bir tencerede kavrulur. Pastırmalar minik minik doğranıp, soğanların üzerine ilave edilir. Daha sonra 150 gram kavurma tencereye eklenir. Haşlanmış 1 kilo patates çatalla ezilir ve tencereye ilave edilir. Üzerine pul biber, karabiber tuz ve yarım demet ince kıyılmış maydanoz ilave edilir ve ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta derin bir kaba, 250 gram kıyma, 4 su bardağı köftelik bulgur, yarım bardak irmik, 1 fincan un, 1 adet yumurta ve tuz eklenip ara sıra su ilave edilerek 15 dakika yoğrulur. Dış harcından cevizden biraz daha büyük yuvarlaklar elde edilir. Yuvarlanan köftenin ortası açılır ve iç harcı ile doldurulduktan sonra, yuvarlayarak kapatılır. Diğer tarafta derin bir tencerede su kaynatılır. Üzerine tuz atıldıktan sonra köfteler bu suda haşlanarak pişirilir. Köfteler suyun yüzeyine çıktıktan sonra süzülerek ocaktan alınır. Pişen köfteler bir servis dizilir ve üzerine kızgın tereyağı gezdirilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN