X
X

Patatesli Köfte tarifi

09.03.2012 Cuma 09:38 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Patatesli Köfte'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 ½ kg patates
1 adet kuru soğan
6  yemek kaşığı un
1 ½ çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
 
Sosu için:
1 baş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yapılışı:
Patateslerin üzerini çıkacak kadar tencereye su eklenir ve patatesler haşlanır. 1 baş sarmısağın kabukları soyulup küçük küçük doğranır. Sosu için; orta boy bir tencereye tereyağı ilave edilir, sarmısaklar biraz da zeytinyağı eklenerek kavrulmaya başlanır. İçine domates salçası konur ve üzerine sıcak ile yarım tatlı kaşığı tuz eklenir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır.Patateslerin kabukları soyulur ve genişçe bir kaba rendelenir. Rendelenmiş kuru soğan ve 6 kaşık un, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve yoğrulmaya başlanır.Pulbiber, karabiber ve yarım çay bardağı sıvıyağ eklenen köfte harcı toparlanana kadar yoğrulur. Köfte harcı unlu zeminde rulo haline getirilip 1’er parmak kalınlığında dilimlenir ve fırın tepsisine dizilir. Yaklaşık 30-35 dakika fırında pişirilir.Patatesli Köfte fırından çıkınca servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan sarmısaklı sos dökülür.Patatesli Köfte servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

 

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI