Malzemeler:
6 adet patates
3 adet yumurta
1 adet kuru soğan
250 gr kuzu kıyma
100 gr kaşar peyniri
1 tutam karabiber
½ demet maydanoz
1 yemek kaşığı galeta unu
2 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı:
6 adet patates haşlanıp ezilir. İçi için, kıyma karabiberle birlikte rengi dönene kadar kavrulur. Rengi dönen kıymaya 1 adet yemeklik doğranan soğan eklenip biraz daha sotelenip ocaktan alınır. Yarım demet maydanoz ince ince kıyılıp kıymayla harmanlanır. Ezilmiş patateslere 2 silme tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı galeta unu ve 2 çay kaşığı karabiber ve rendelenmiş kaşar eklenir. 3 yumurtanın sarısı da ilave edilip yoğrulur. Patatesten iri parçalar alınır ve avuç içinde içli köfte yapar gibi külah gibi açılır. Kıymalı içle doldurulup ağzu kapatıldıktan sonra bol kızgın yağda kızartılır.
Patatesli Köfte servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN