Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 adet patates
1 adet soğan
1 kase yoğurt
6-7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Karabiber
Yapılışı:
2 su bardağı pirinç tuzlanıp sıcak suda bekletilir. Bir soğan incecik doğranır, sıvıyağda kavrulur. Üzerine 1 yemek kaşığı salça ilave edilir. 3 adet patates küp küp doğranır, soğanlara eklenir, kısa süre kavrulur. Birer çay kaşığı karabiber ve pul biber atılıp üzerini kaplayacak kadar sıcak suyla on dakika pişmeye bırakılır. Pirinçler yıkanıp süzülür ve tencereye eklenir, pişmeye bırakılır. 6-7 diş sarımsak havanda dövülür, 1 kase yoğurtla karıştırılır. Yemek ateşten alındıktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırılır. Üzerine tereyağlı, pul biber-karabiberli sosu gezdirilir.
Patates Pirinçli, servise hazırdır.