CANLI YAYIN
Malzemeler:
6 adet patlıcan
4 adet domates
1 adet soğan
4 diş sarımsak
Zeytinyağı
Yapılışı:
6 adet patlıcan alacalı soyulur. Dik tutulup, bütün kalacak şekilde spiral kesilir. Patlıcanlar zeytinyağında kızartılır. Kızaran patlıcanlar yemeğin pişeceği tencereye alınır. Sosu için; 4 adet domates, 1 adet soğan ve 4 diş sarımsak küçük küçük doğranır ve zeytinyağında diriliğini kaybedene kadar sotelenir. Pişen sos patlıcanların üzerine dökülür. Yaklaşık yarım çay bardağı su eklenir ve patlıcanlar sosuyla özleşene kadar pişirilir.
Patlıcan Çığırtma servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN