X
X

Patlıcan Kebabı tarifi

25.03.2013 Pazartesi 10:28 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Patlıcan Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg zırh kıyması
6 adet patlıcan
5 adet domates
4 adet  sivri kırmızı  biber
4 adet sivri yeşil biber
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Kıyma 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ile birlikte yoğrulur. Patlıcanlar kabukları ile beraber 2 parmak kalınlığında dilimlenir. Kıymadan yuvarlak köfteler yapılır ve patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirilerek tepsiye dizilir. Arasına köfte yerleştirilip dizilen patlıcanLarın üzerine; domates dilimleri, kırmızı ve yeşil biberler koyulur. Kebap, ortalama 180-200 derecedeki fırında pişirilir.
 
Patlıcan Kebabı yufka ile birlikte servis edilir.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI