X
X

Patlıcan Meftune Tarifi

29.11.2013 Cuma 16:55 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Patlıcan Meftune tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4-5 adet patlıcan 
1 kg kuzu kuşbaşı et 
5-6 adet domates
5 adet biber 
1 su bardağı sumak suyu 
Tuz, karabiber 

Servis için: 
3 diş sarımsak  

Yapılışı:  
Kuzu kuşbaşı et tencereye alınıp suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Patlıcan, domates ve biberler doğranıp etin üzerine yayılır. Diğer tarafta tane sumak suyla kaynatılır. Yemeğin üzerine sumak suyu gezdirilip tuz ve karabiber eklenip pişirilir. Sarımsakların kabukları soyulup ezilir. Meftune sarımsakla birlikte servis yapılır. 


Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  

MUTFAĞIM VİDEOLARI