X
X

Patlıcan Musakka tarifi

30.04.2013 Salı 09:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Afyon'un yöresel tatlarından Patlıcan Musakka tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr dana kıyma
7 adet patlıcan
1 su bardağı nohut
2 adet domates
2 adet soğan
½ demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
 
Yapılışı:
Alacalı soyulan patlıcanlar iri dilimlere ayrılır ve parçalanmayacak şekilde 3-4 kesik atılıp kızgın yağda kızartılır. 2 adet soğan yemeklik doğranır, yarım demet maydanoz kıyılır. Doğranan soğanlar sıvı yağda kavrulur. Yarım kilo kıyma pembeşelen soğanlara eklenip suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekip rengi dönen kıymaya 1 yemek kaşığı salça eklenir. Salçayla özleşen kıymalı harç;1 su bardağı haşlanmış nohut ve kıyılmış maydanozla karıştırılır. 2 adet domates yuvarlak dilimlenip yemeğin pişeceği tencereye yerleştirilir. Domateslerin üzerine sırasıyla kıyma ve patlıcanlar 1’er kat oluşturacak şekilde dizilir. En son kat nohutlu kıymalı içle kaplanır. Yemeğe biraz su katılır ve kısık ateşye yaklaşık 1 saat pişirilir. Pişen yemek servis tabağına ters çevrilir.
 
Patlıcan Musakka servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI