Malzemeler:
1.5 kilo kemikli kuzu but
10 adet patlıcan
6 adet domates
1 yemek kaşığı tuz
Sıvı yağ
Yapılışı:
Güzelce yıkanan kuzu butlar yarım yemek kaşığı tuz eklenerek düdüklü tencerede haşlanır. Kabukları soyulan patlıcanlar boyuna ikiye bölünerek tuzlu limonlu suya yatırılır. Tavada ısıtılan sıvı yağa atmadan önce patlıcanlar tuzlu ve limonlu sudan arındırılarak kurulanır. Altlı üstlü nar gibi kızaran patlıcanlar fırın tepsisine dizilir. Yuvarlak dilimlenen domatesler patlıcanların üzerini kapatacak şekilde serilir. Düdüklü tencerede haşlanan etlerle de domateslerin üzeri kaplanır. Haşlanan etlerin suyu da tepsimize dökülür. Fırına atılan ‘patlıcan pehlisi’nin etleri kızarana kadar pişirilir.
Patlıcan Pehlisi servise hazırdır.