X
X

Patlıcan Söğürme tarifi

21.03.2012 Çarşamba 10:26 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Patlıcan Söğürme'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gr dana - kuzu karışık kıyma
4 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 fiske karabiber
 
Yapılışı:
Patlıcanlar bir kaç yerinden bıçakla delinir ve  ocakta közlenir. Soğanlar küçük küçük doğranır. Tencereye sıvığa konur ve kıyma ilave edilip rengi dönene kadar kavrulunca soğanlar eklenir.  Salça ve 1 çay bardağı kadar sıcak su eklenip altı kapatılır.Közlenen patlıcanların kabukları soyulur ve küçük küçük kıyılır. Biraz karabiber ve tuz serpilir. Isıya dayanıklı bir tepsinin tabanı patlıcanlar ile kaplanır ve üzerine pişen kıyma harcı ilave edilir. Domates dilimleri yerleştirilir. 200 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika domatesler kızarana kadar pişirilir.
 
Patlıcan Söğürme servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI