CANLI YAYIN
Malzemeler:
5 adet patlıcan
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Makarna hamuru için; 1 adet yumurta, 1 silme tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar un azar azar su dökülerek sert bir kıvamda yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp doğranıp kızgın yağda kızartılır. Dinlenen hamur açılır ve 1’er parmak kalınlığında şeritlere kesilir. Her şerit de iri üçgenler şeklinde doğranır. Doğranan makarna hamurları tuz ve sıvı yağ katılan kaynar suda haşlanır. Pişen makarnalar süzülür ve servis tabağına alınır. Üzeri kızarmış patlıcanla kaplanır.
Patlıcanlı Kaypak servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN