Malzemeler:
4 adet patlıcan
4 adet sivri biber
3 adet domates
2 adet soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı yarma (dövülmüş buğday)
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı siyah biber (isot)
1 su bardağı zeytinyağı
2 bardak soğuk su
Sos malzemeleri:
2 adet soğan
1 kase haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Büyük bir yoğurma kabına 1 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı yarma ve 2 bardak soğuk su eklenerek karıştırılıp dinlenmeye bırakılır. Alacalı olarak kabukları soyulan 4 adet patlıcan kuşbaşı doğranır. Bir süre tuzlu suda kararmaması ve acısını alması için tuzlu suda bekletilir. Bolca zeytinyağı dökülen büyükce bir tavaya koyulan patlıcanlar kızartılır. İnce ince kıyılan 2 adet soğan ayrı bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ve tereyağı ile kavurulur. 4 adet sivribiber ve 3 adet kabukları domates te doğranarak soğanların kavrulduğu tavaya eklenir. Sos için kavrulan malzemelere birer yemek kaşığı domates ve biber salçası eklenerek kavurularak karıştırılır. Tavaya 2 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 3 çay kaşığı tuz ve sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir. Sos yapılan tavaya 1 kase de haşlanmış nohut eklenir. Bu sırada suyunu çeken yarma ve bulgur karışımımıza 3 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı isot ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar çiğ köfte gibi yoğurulur. Kıvamını bulan hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparılarak, avuç içinde yuvarlanıp bir tabağa koyulur. Minik köfte haline gelen hamur köfteler bir tencerede kaynatılarak haşlanır. Pişen köfteler de, suyu süzüldükten sonra en son nohut eklenen tavaya dökülerek karıştırılır. Daha önce kızartılan ve yağını çektirilen patlıcanlarda bu tavaya dökülerek kaynayana kadar karıştırılır. Yemek piştikten sonra sunum yapılacak kaba alınır, arzu edilirse üzerine bir tutam nane serpilerek servis yapılır.