Malzemeler:
4 su bardağı yarma (kırık buğday) veya ince bulgur
5 adet patlıcan
2 adet kurusoğan
2 adet çarliston biber
1 adet domates
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur, 4’e bölünüp uzun uzun doğranır. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletilir. 1 su bardağı sıvıyağ kızdırılır, kurulanan patlıcanlar kızartılır.Sosu için yemeklik doğranan 2 adet soğan pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine 2 adet doğranmış çarliston biber eklenir. Kabuklarıyla küp küp doğranan domates ve 1 yemek kaşığı salça sosa eklenir. biraz kavrulduktan sonra yaklaşık 2 litre sıcak su dökülüp kaynamaya bırakılır.4 su bardağı yarma (kırık buğday) 1 tatlı kaşığı tuzla lezzetlendirilip ıslatılır. Aaar azar suyla hamur gibi yoğrulur. Fındık büyüklüğüde kopartılan parçalar elde yuvarlanır. Kaynayan sosun içine atılıp yumuşayana kadar pişirilir. Kızarmış patlıcanlar da eklenip biraz daha kaynatılır.
Patlıcanlı Köfte servise hazırdır.