Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup küp küp küp doğranır. Üzerine; kararmaması için tuz serpilip hava almayacak şekilde kapatılır.
2 su bardağı pirinç yıkanıp nişaştasından arındırılır. 1 adet kuru soğan rendelenir. Yarım çay bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. 1’er tutam karabiber, kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı tarçın ilave edilir. Pirinçler de eklenip biraz kavrulur ve kuş üzümü ile 2 adet kesme şeker atılır. 3 bardak su dökülüp pişmeye bırakılır. Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır ve pişmiş pilavla harmanlanır. Pilav; üzeri kağıt havlu ile kapatılıp demlenmeye brakılır. Üzerine küçük küçük doğranmış dereotu serpilerek servis edlir.
Patlıcanlı Pilav hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN