X
X

Peksimet tarifi

27.12.2012 Perşembe 11:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Peksimet tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gr tereyağı
250 gr margarin
1 paket yaş maya
1 litre süt
1 yumurta sarısı
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
250 gr tereyağı ve 250 gr margarin birlikte eritilir. Biraz un yoğurma kabına alınır ve üzerine 1 paket yaş maya eklenir. 1 litre süt yavaş yavaş eklenip maya unun içinde eritilir. Yağ ve bir yemek kaşığı tuz ilave edilip azar azar un eklenerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğrulup üzeri kapalı olarak dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur boyuna elle genişletilir ve ikiye katlanıp 2’şer parmak genişliğinde dilimlenir. Her dilim yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve üzerine bıçakla hafif çizikler atılır. 1 yumurtanın sarısı sıvıyağ ile çırpılarak hamurların üzerine sürülür. Peksimetler ortalama 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
 
Peksimet servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI