MALZEMELER:
500 gr kemikli kuzu kol
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlamış fasulye
5 yemek kaşığı pesküten
Peskütan İçin;
2 kg yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
Köftesi İçin;
2 su bardağı bulgur
1 soğan
1 yumurta
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 avuç kuru maydanoz ve reyhan karışımı
Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı nane
YAPILIŞI:
Kemikli et suyla bir tencereye alınıp 1 saat kadar haşlanır. Ete haşlanmış nohut ve fasulye eklenip bir taşım kaynatılır. Köfteler için bulgur bir kaba alınıp 1 su bardağı su ile ıslatılır. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta,salçalar, kuru maydanoz, reyhan ve un eklenip iyice yoğurulur. Minik köfteler hazırlanıp tencereye eklenir. Peskütan su ile açılarak eklenir. Sos için tereyağı ve sıvıyağ karışımında salçalar yakılıp, nane eklenip yemeğin üzerine gezdirilir. Peskütan için; 2 kg mayalanmış yoğurt açılarak ayran kıvamına getirilir. İçine 1 yumurta ve un katılarak karıştırılıp pişirilir. Kaynaya kadar karıştırılır ve soğutulur. Bez keseye doldurulup 2 gün boyunca süzülür. Peskütan kullanıma hazır hale gelir.