X
X

Pestil Çullaması tarifi

27.11.2012 Salı 21:54 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Pestil Çullaması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

Dut pestili
1 kase ceviz içi
 
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 bardak su
 
Kızartma karışımı için:
3 adet yumurta
1 bardak süt
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Pestilin unsuz tarafına bir kaşık ceviz içi koyularak  sarma gibi sarılılır. Ucu suyla ıslatılarak güzelce yapıştırılır. Tencereye iki bardak şeker ve bir o kadar da su ilave edilerek şerbet yapılır.
Üç yumurta, süt ve un çırpılarak bir karışım yapılır. Bu karışıma bulanan pestil çullaması sıvı yağda kızartılır. Pestil çullaması ılık şerbetinde bekletilerek  servis edilir.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI