Malzemeler:
200 gr çökelek
200 gr beyaz peynir
2 su bardağı süt
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un
Nişasta
Yapılışı:
Hamuru için unun üzerine 2 silme çay kaşığı tuz atılır. Azar azar su dökülerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur 2 parmak genişliğinde 6 parçaya kesilir. Hamurlar yuvarlanıp bezeler yapılır. İçi için; çökelek ve beyaz peynir birleştirilir. Küçük küçük kıyılan maydanozlar eklenip harmanlanır. Bezeler nişasta serpilerek açılır. Her yufka peynirli içle kaplanıp gül şeklinde sarıldıktan sonra yağlanmış tepsiye yerleştirilir. 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve 2 bardak süt ve 1 yumurta eklenir. Süt güzelce karıştırılıp gül şeklindeki yufkaların üzerine dökülür. Gül Böreği yaklaşık 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen börek dilimlere kesilir.
Gül Böreği servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN