Malzemeler:
150 gram tuzsuz peynir
150 gram margarin
2 su bardağı soğuk su
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
½ çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
Çekilmiş Antep fıstığı
Yapılışı:
Helvayı yapacağımız tencereye 2 bardak su ve 1 su bardağı irmik ekleyerek karıştırarak pişirilir. 1 bardak toz şekeri de irmiğe ekleyerek kavurma işlemine başlanır. 150 gram margarin helvaya eklenerek içerisinde eritilir. Rendelenen 150 gram tuzsuz peynir kavrulan helvaya eklenerek karıştırılmaya devam edilir. 1.5 çay bardağı tavada kavrulan malzemelere karıştırılarak eklenir. Aralıksız karıştırılan helva kıvamını bulunca servis tabağına alınır. İstenen şekil verilen helvanın üzeri öğütülmüş Antep fıstığı ile süslenir.
Peynirli helva sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN