CANLI YAYIN
Malzemeler:
500 gram irmik
3 kâse şeker
7 kâse su
200 gram tereyağı
1 kg tuzsuz peynir
Servis için:
Antep fıstığı ve tarçın
Hazırlanışı:
İrmik tereyağı ile iyice kavrularak soğumaya bırakılır. Başka bir tencereye su ve şeker alınıp iyice kaynatılır. Kaynayan şekerli suya kavrulmuş irmik karıştırılarak ilave edilir. Suyunu çektikten sonra ocaktan alınıp 5 dakika kapağı kapalı şekilde beklenilir. 1 saat önce buzdolabından çıkarılan ve ince ince dilimlenmiş tuzsuz peynir ilave edilerek bir iki kez karıştırılır. Bu şekilde 2-3 dakika beklenilir. Servis tabağına alınan helvanın üzerine tarçın ve fıstık serpilir.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN