X
X

Peynirli Patlıcan tarifi

11.06.2013 Salı 13:22 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bozcaada'nın yöresel tatlarından Peynirli Patlıcan tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gram beyaz peynir
3 adet patlıcan
2 adet yumurta
½ bağ maydanoz
 
Yapılışı:
Üç adet patlıcan alacalı soyulur ve kalınca dilimlenir. Kalın patlıcan dilimlerinin ortası kesilerek açılır. 300 gram beyaz peynir bir kaba alınır ve ufalanıp,  üzerine 2 yumurta kırılır. Doğranan yarım bağ maydanoz ile yumurta ve peynir iyice karıştırılır. Ortası açılan patlıcanların arasına hazırlanan peynirli, yumurtalı harç sürülür ve yağda çevirilerek kızartılır. Nar gibi kızaran patlıcanlar maydanozla süslenen sunum tabağına alınır.
 
Peynirli patlıcan sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI