Malzemeler:
½ kg tuzsuz keçi peyniri
½ kg tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Nişasta
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 adet limon
Yapılışı:
2 yumurta, 1’er çay bardağı zeytinyağı ve süt, 2 tatlı kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, alabildiği kadar un ve 1 paket kabartma tozuyla kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır, limon büyüklüğünde bezelere bölünüp nişastayla açılır, küçük açılan yaklaşık 20 adet yufka, yarı yarıya üst üste alınıp birlikte açılarak büyütülür. Bir parçası yağlanan fırın tepsisine alınır. İçine yarım kilo tuzsuz keçi peyniri ufalanır, diğer parçayla kapatılır ve dilimlenir. Yarım kilo tereyağı eritilip ,üzerinde gezdirilir. Baklava, 170 derecede yarım saat pişirilir.
Şerbeti için:
4 su bardağı su ve 3 su bardağı şeker kaynatılır, 1 Limon bütün olarak içine atılır. Soğukken sıcak baklavanın üzerine gezdirilir.
Peynirli Sıcak Baklava, servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN