X
X

Pideli Köfte tarifi

20.11.2012 Salı 09:58 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Pideli Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

500 gr. dana kıyma
200 gr. kuzu kıyma
6 adet biber
2 adet pide
1 adet domates
1 adet soğan
Karabiber
Yoğurt
 
Sosu için;
150 gr. tereyağı
3 yemek kaşığı salça
Karabiber
 
Yapılışı:
Dana ve kuzu kıyma tuz - karabiberle yoğrulur.  Köfteler kuru köfte  boyutunda  şekillendirilir.  Yapışmaması için ızgaranın üzeri yağlanır. Izgara iyice kızınca köfteler birer birer üzerine dizilir. Köftenin altına yatırılacak  tırnak pideler fırına verilir.
 
Bir büyük kaşık tereyağı yanmaz tavada kızdırılır.  Salça tereyağında kavrulmadan önce sulandırılır. Izgaraya biber ve domates eklenir. Fırından alınan tırnak pideler  oluklarından  kesilerek yayvan bir tabağa dizilir. Pidelerin üzerine salçalı sosu gezdirilir. Domates ve biberler dizilir ve ızgarada kızaran köfteleri eklenir. Üzerine kızgın tereyağı dökülen pideli köftenin kenarına yoğurt ilave edilirek servis edilir.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI