Malzemeler:
Kebabı için:
700 gram kuzu eti
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı sıvı yağ
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
700 gram et yıkanıp süzüldükten sonra üzerine birer tatlı kaşığı pul biber, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır. Yemeklik doğranan 1 soğan, 1 yemek kaşığı salça ve yarım bardak sıvı yağ eklenerek malzemeler özleşene kadar karıştırılır. İyice karışan malzemeler bir tasa yerleştirilir. Yemeğin pişeceği tencereye, tas ters olarak yerleştirilir. Tasın üzerine taş v.s ağırlık yerleştirilerek içindeki etlerin hava alması engellenir. Su eklenerek yemek pişirilmeye başlanır. Yıkanan pirinçler tuzlanarak etler pişene kadar suda bekletilir. Tencereye ters konulan tasın içinde pişen etler suyunu çekince biraz daha su eklenir. Beklediği sudan süzülen pirinçler tasın piştiği tencereye katılarak yemekle birlikte pişirilir. Pirinçler de pişince altı kapatılan yemeğin tası çıkartılır. Tencere daha sonra sunum yapılacak tabağa şekli bozulmayacak şekilde ters çevirilir.
Pilavlı tas kebabı sunuma hazırdır.