Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı yoğurt suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
6 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
500 gr ceviz
Aldığı kadar un
Nişasta
Şerbeti için:
3 bardak şeker
2 ½ bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Yoğurma kabına 2 yumurta kırılıp üzerine 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı yoğurt suyu, 1 tutam tuz eklenip karıştırılır. Aldığı kadar unla birlikte su eklenmeden kulak memesi kıvamında yoğrulur. Bezelere ayrılıp dinlendirilir (Hamur ne kadar fazla dinlenirsebaklava o kadar güzel olur)
Şerbeti için; 3 bardak şeker 2 buçuk bardak suyla kaynatılır. Ocaktan alınmadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir. İlk beze nişasta ve un karışımıyla incecik açılıp 4’eşit üçgene kesilir. Pile pile büzülüp s şeklinde kıvrılır ve 1 ucu içe katlanır. Üzerine ceviz içi yerleştirilir ve diğer uç ile kapatılıp tepsiye yerleştirilir. Tüm bezeler aynı şekilde hazırlanır. 6 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve baklavaların üzerine dökülür. Baklava ortalamam 180 derecede fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökülür.