X
X

Pırasa Çorbası tarifi

06.03.2012 Salı 10:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Zonguldak'ın yöresel tatlarından Pırasa Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gr pırasa
1 Bardak haşlanmış barbunya
1 Adet havuç
1 Su bardağı mısır unu
1 Adet kuru soğan
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Üzeri İçin:
Tereyağı Pul biberYapılışı:1 Adet kuru soğan yemeklik doğranır ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile güzelce kavrulur. Bu sırada 750 gram pırasa ve 1 adet havuç ince ince doğranır ve soğanların üzerine ilave edilir. 1 bardak haşlanmış barbunya da malzemelerin üzerine eklenir ve güzelce karıştırılır. Tencerenin kapağı kapanır ve kısık ateşte sebzeler suyunu salana kadar pişirilir. Sebzeler suyunu salınca, 1 su bardağı mısır unu malzemelerin üzerine eklenir.Üzerine bir litre kadar sıcak su eklenir. 1 Tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ilave edilip, pişmeye bırakılır.Minik bir tavada tereyağı eritilir ve üzerine pul biber eklenip kokusu çıkınca ocaktan alınır. Biberli tereyağı sosu, çorbanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI