Malzemeler:
1 kg pırasa
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı ince bulgur
½ çay bardağı pirinç
200 gr. kuzu kıyma
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tutam karabiber
1 tutam nane
1 tutam kimyon
2 adet havuç
1 adet limon
Yapılışı:
Pırasalar ayıklanır ve haşlanır. 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır. Üzerine 1 çay bardağı ince bulgur ve yarım çay bardağı pirinç konulur. 200 gr kuzu kıyma, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1’er tutam karabiber, nane ve kimyon eklenip dolma içi harmanlanır. Diri kalacak şekilde haşlanan pırasalar soğuk sudan geçirilir. Pırasalara boydan bir çizik atılır böylece yaprakları kolayca ayrılır. Pırasa yapraklarına dolma içi yerleştirilir ve muska şeklinde sarılıp tencereye alınır. Havucun kabuğu alınır ve ince şeritler halinde doğranıp pırasaların üzerine döşenir. Limon da dilimlenip tencereye yerleştirilir. Pırasaların üzerine çıkmayacak kadar sıcak su dökülüp yemek pişmeye bırakılır.
Pırasa Dolması servise hazırdır.