Malzemeler:
1 kg pırasa
2 su bardağı barbunya
1 çay bardağı bulgur
4 yemek kaşığı domates püresi veya 1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı:
2 su bardağı barbunya tencereye alınır ve üzerine sıcak su eklenerek haşlanır. Pırasalar yeşil yaprakları ile birlikte doğranır. Ayıklanan pırasalar güzelce yıkanıp süzülür. Genişçe bir tencereye biraz sıvıyağ koyulur ve 4 yemek kaşığı domates püresi veya 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Pırasalar salçanın üzerine ilave edilir. 2 çay kaşığı tuz eklenip tencerenin kapağı kapatılır ve yaklaşık 5 dakika kendi halinde yumuşamaya bırakılır.
Haşlanan barbunyanın suyu süzülür ve 1 çay bardağı bulgurla birlikte pırasaya eklenir. Üzerini çıkmayacak kadar da su eklenir ve biraz daha pişirilir.
Pırasa Mancarı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN