Malzemeler:
5 pırasa
3 taze soğanın yaprağı
250 gram koyun peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber- karabiber
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı yaş maya
4 su bardağı un
2,5 su bardağı su
Yapılışı:
Bir kabın içine 4 bardak un ve maya konulur. Ortası el ile aralanıp tuz ilave edilip içine su dökülüp yoğrulur. Bir köşeye kabarması için bırakılır. Pırasa ve soğan yaprakları doğranıp içine peynir ilave edilir. 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz ilave edilir, harmanlanır. Hamur kabardıktan sonra yağlanmış bir tepsi içine elle yayılır. Hazırlanan harç içine zeytinyağı ilave edilip harmanlanır. Harç hamurun bir bölümüne yayılıp diğer bölüm ile üstü kapatılır. Elle inceltilir. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurttan oluşan harç sürülüp 200 derece fırında pişirilir.