Malzemeler:
Dışı için:
4 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı un
Harcı için:
500 gr. az yağlı dana kıyma
4 soğan
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı karışık baharat
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı toz biber
1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Pirinç ıslatılıp yumuşatılır, yıkanan pirinçler suyla birlikte ocağa alınır. Soğanlar köftelerin içinde eriyecek kadar ince ince kıyılır ve sıvı yağla bir tencereye alınır. Az yağlı dana kıyma, pembeleşen soğanlar ve baharatlarla iyice karıştırılır, incecik kıyılan maydanozlar da harca eklenir. Tüm malzeme ocakta bir iki defa çevrilerek kıvama getirilir. İçli köftenin kıyma harcı cam bir kaba alınır, soğutulur.
Yumuşayan pirinçler unla yoğrulmak üzere yuvarlak bir kaba alınır. Pirinç ve undan yoğrulan hamurdan ufak bezeler koparılır. Yumurta şeklindeki bezelerin içleri oyularak harcı yerleştirilir.
Köfteler ıslatılan avuç içinde döndürülerek kapatılır. İçli köfteler bir fincan suyla çırpılmış yumurtaya yatırılır ve kızgın yağda kızartılır. Rengini alan köfteler servis tabağına alınır.