Malzemeler:
8 Parça koyun kemiği
1/2 Kase nohut
1/2 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı kuru börülce
1 Kase kuru pirpirim(semizotu)
1 Kase kuru patlıcan başı
1/2 çay bardağı pilavlık bulgur
4-5 tutam ıspanak
5 adet kuru dolmalık biber
3 Adet kırmızı biber
3 Adet kuru soğan
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
3 Diş sarımsak
2 Adet limon
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri İçin:
Nane
Pul biber
Karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcan başları bir taşım haşlanır. Ardından tenceredeki sıcak suya pirpirimler ve dolmalık biberler ilave edilir. Yine bir gün önceden ıslatılmış nohutlar kuzu etiyle birlikte bir saat haşlanır. Haşlanan etler ayrı bir kaba alınır, et suyu ve nohut tencerede bırakılır. Börülceler haşlanır ayrı bir kaba alınır. Soğanlar doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Kırmızı biberler iri iri doğranır, kavrulan soğanlara ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Ispanaklar doğranır ve kavrulan soğan ve biberlere ilave edilir. İki kaşık domates, bir kaşık biber salçası ilave edilir ve karışıtırılır. Karışım et suyu ve nohutlara ilave edilir. Patlıcan başları ve pirpirim ilave edilir. Mercimek, iri doğranan kırmızı biberler ve börülce ilave edilir. Tuz atılır. Yarım çay bardağı bulgur ilave edilir. Sarımsaklar doğranır ve ilave edilir. Limonlar sıkılır ve suyu yemeğe ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak bir taşım pişirilir. Zeytinyağına dört tatlı kaşığı ince çekilmiş nane, bir tatlı kaşığı pul biber, bir tatlı kaşığı karabiber ilave edilir, karıştırırlır ve pirpirim aşının üzerine ilave edilir.
Pirpirim Aşı servise hazır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN