Malzemeler:
2 demet semiz otu
4 adet soğan
1 su bardağı mercimek
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
½ su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Kefi için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
1 su bardağı mercimek ve yarım su bardağı pirinç birlikte haşlanır. 2 demet semizotu, saplarıyla birlikte irice doğranır, mercimek ve pirincin üzerine ilave edilir. Birkaç taşım kaynadıktan sonra, önceden haşlanmış 1’er su bardağı nohut ve kuru fasulye de çorbaya katılır. Çorbanın kefi için, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağında kararana dek kavrulur. Semizotlarının rengi değişmeye başladığında kef, az soğuk suyla inceltilerek çorbaya eklenir. 4 soğan, küçük yemeklik doğranır, 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur ve çorbaya eklenir, bir taşım kaynatılır. Pimpirim Çorbası, servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN