X
X

Pirzola Sarması Tarifi

06.12.2013 Cuma 14:57 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Hatay Antakya'nın yöresel tatlarından Pirzola Sarması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg dana pirzola (dövülmüş)  
4 soğan
1 çay bardağı tuzsuz antep fıstığı
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz 
Karabiber

Üzeri için:
1.5 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su

Yapılışı:
Pirzolalar tuz ve karabiberle baharatlandırılır. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağ ile kavrulur. Soğanların bulunduğu tencereye salça, dolmalık fıstık ve tuzsuz antep fıstığı eklenip birlikte kavrulur. Hazırlanan fıstıklı iç harcı pirzolaların içine paylaştırılıp dolma gibi sarılır. Pişerken açılmaması için üzerleri kürdan ile tutturulur. Pirzolalar tencereye dizilip üzerine su gezdirilerek pişirilir. Pişen pirzolalar tenceren fırın kabına ya da fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine gezdirmek için salça su ile karıştırılarak açılır. Pirzolaların üzerine salçalı su gezdirilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. 


Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  

MUTFAĞIM VİDEOLARI