Malzemeler:
1 kg dana pirzola (dövülmüş)
4 soğan
1 çay bardağı tuzsuz antep fıstığı
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1.5 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
Yapılışı:
Pirzolalar tuz ve karabiberle baharatlandırılır. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağ ile kavrulur. Soğanların bulunduğu tencereye salça, dolmalık fıstık ve tuzsuz antep fıstığı eklenip birlikte kavrulur. Hazırlanan fıstıklı iç harcı pirzolaların içine paylaştırılıp dolma gibi sarılır. Pişerken açılmaması için üzerleri kürdan ile tutturulur. Pirzolalar tencereye dizilip üzerine su gezdirilerek pişirilir. Pişen pirzolalar tenceren fırın kabına ya da fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine gezdirmek için salça su ile karıştırılarak açılır. Pirzolaların üzerine salçalı su gezdirilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.