Malzemeler:
2 adet kuru yufka
1 adet domates
1 küçük boy kuru soğan
250 gr Adıyaman peyniri veya beyaz peynir
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yapılışı:
Peynir genişçe bir tepsiye rendelenir, pulbiber eklenir. Yufkalar su serpilerek ıslatılır. Islatılan yufkalar parçalanarak tepsinin içine kırılır. Domatesin kabukları soyulur ve küçük küçük doğranıp tepsiye ilave edilir. Soğan doğranır ve tepsiye alınır. Tüm malzemeler köfte gibi iyice yoğrulur. Biraz yoğrulduktan sonra eritilmiş tereyağı da harca eklenir ve tüm malzemeler iyice bütünleşene kadar yoğrulmaya devam edilir.Yufkalı harçtan iri parçalar koparılır ve avuç içinde biraz sıkılarak şekil verilip servis tabağına dizilir. Pisik Yumacı servise hazırdır.