Malzemeler:
Hamuru için:
7 büyük bardak un
½ paket yaş maya
Su
Tuz
Harcı için:
350 gr. dana kıyma
6 adet biber
3 adet soğan
3 adet domates
3 diş sarımsak
Karabiber
Pul biber
Yapılışı:
Yedi bardak unun ortasına bir havuz yapılır ve eritilen yaş maya, tuz ve azar azar eklenen suyla bir hamur yoğrulur. Yoğrulan kabın üzeri bir buzdolabı poşeti ve tertemiz bir örtüyle kapanarak dinlendirilir.
Soğan ve biberle kıyma kavrulur. Pitanın harcına domates ve sarımsak doğranır.
Dinlenen hamurdan biri küçük olmak üzere iki bezeye alınır. Pitanın altına gelecek daha büyük beze açılır. Dibi yağlanan bir tepsiye açılan hamur köşelere doğru iyice gerdirilerek yayılır. Yumuşacık kıvamlı hamurun üzerine baharatlanan harç koyulur.
Alttaki hamur üsttekinin üzerine kıvırarak pita kapatılır. Kızaran pita servise hazırdır.