X
X

Piti tarifi

13.01.2012 Cuma 12:40 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kars'ın yöresel tatlarından Piti'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1.5 kg kuzu eti
1 kg. Nohut
1 tatlı kaşığı safran veya zerdeçal
2 kaşık Tereyağ
 
Yapılışı:
Etler düdüklü tencerede tereyağı ile biraz kavrulur. Kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar su eklenerek, kapağı kapatılan düdüklüde pişirilir. Nohutlar da ayrı bir tencerede haşlanır. Safran sıcak suda rengini verene kadar bekletilir.  Pişen nohutlar düdüklüdeki etlere eklenir. Safran da tencereye ilave edilir. Üzerini geçmeyecek kadar da su eklendikten sonra safran iyice rengini verene kadar biraz daha pişirilir.Piti servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI