Malzemeler:
1 demet pırasa
100 gr beyaz peynir
4 yumurta
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı buğday unu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Pırasaların beyaz kısmı ince ince doğranır. Yağ eklenen tavada diriliğini kaybedene kadar sotelenir. Sotelenen pırasalar bir kenarda soğumaya bırakılır.Derince bir kaba 4 yumurta kırılır ve iyice çırpılır. Üzerine yoğurt ve sıvıyağ konup karıştırmaya devam edilir. 2 su bardağı mısır unu, 1 su bardağı da buğday unu ve 1 paket kabartma tozu ilave edilir ve tüm malzemeler özleşene kadar karıştırılır. İçine sotelenmiş pırasalar ve parçalanmış beyaz peynir konulur. Fırın tepsisinin tabanı yağlanır ve pırasalı hamur içine dökülür. Yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirilir.
Plaska servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN