CANLI YAYIN
Malzemeler:
5 bardak portakal suyu
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
6 adet pelin çiçeği veya 1 paket vanilya
Tarçın
Yapılışı:
5 bardak su elde edecek kadar portakal sıkılır. Portakal suyu tencereye dökülür. İçine 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı mısır nişastası 3 adet pelin çiçği veya 1 paket vanilya eklenir. Ocağa alınıp devamlı karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen peltenin içinden pelin çiçekleri çıkartılır. Pelte servis tepsisine dökülür. Kalan pelin çiçekleriyle süslenip tarçın serpilir ve dolapta soğutulur.
Portakal Peltesi servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN