Malzemeler:
4 yumurta
1 ½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı buğday unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sosu için:
4 portakal
2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
4 yumurta geniş bir kaba kırılır, üzerine 1,5 su bardağı şeker eklenir iyice karıştırılır. Eleyerek 1 bardak un, 1 bardak pirinç unu, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 1 bardak sıvı yağ eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Kıvama gelince yağlanan küçük kek kalıplarına dökülür ve 150 derecelik fırında pişmeye bırakılır. Portakal sosu için; 4 portakalın kabukları rendelenir ve suyu sıkılır. Hepsi tencereye alınıp üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker eklenir ve ocakta pişmeye bırakılır. Kekler piştikten sonra servis tabağına alınır ve sıcakken portakal sosu üzerine dökülür.
Portakallı Kek servise hazır hale gelir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN