X
X

Portakallı Kurabiye Tarifi

09.04.2014 Çarşamba 10:28 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ağrı'nın yöresel tatlarından Portakallı Kurabiye tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 portakal
200 gram tereyağı 
2 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Ceviz içi

Üzeri için: Toz şeker

Yapılışı:
Portakal kabuğuyla birlikte dilimlenip rondodan geçirilir. Portakal püresine oda sıcaklığında tereyağı, yumurta, karbonat ve un eklenip yoğurulur. Yumuşak hamur yarım saat dinlendirilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp açılır ve içine ceviz içi yerleştirilir. Yuvarlanan kurabiyeler şeker bulanıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. 


MUTFAĞIM VİDEOLARI