Malzemeler:
1 demet roka
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet domates
1 adet kuru soğan
½ çay bardağı pirinç
1 tutam karabiber
Yapılışı:
1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp çorbanın pişeceği tencerede yarım çay bardağı sıvıyağla birlikte diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Havuçların kabukları soyulup küp küp doğranır ve soğanla birlikte biraz sotelenir. Küp küp doğranmış patatesler yarım çay bardağı pirinçle birlikte ayrı bir tencerede haşlanır. 1 adet domates rendelenir ve kavrulan havucun üzerine eklenir. 1 demet roka doğranır, domatesle renklenen havuca ilave edilir. Ayrı tencerede haşlanan pirinç ve patates sotelenen rokaların üzerine eklenir. Tencereye tüm malzemelerin üzerini 3-4 parmak çıkacak kadar su dökülür. 1’er tutam karabiber ve tuzla lezzetlendirilip rokalar hafif diriliğini kaybedene kadar pişirilir.
Roka Çorbası servise hazırdır.