X
X

Rum Tatlısı tarifi

30.11.2012 Cuma 10:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Manisa'nın yöresel tatlarından Rum Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 Adet Yumurta
2.5 Su Bardağı Galeta Unu
1 Su Bardağı İri Çekilmiş Ceviz İçi
½ Su Bardağı Hindistan Cevizi
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
 
Şerbeti İçin:
2 Su Bardağı Şeker
2 Bardak Su
½ Limon Suyu
 
Muhallebisi İçin:
4 Bardak Süt
½ Su Bardağı Şeker
4 Çorba Kaşığı Un
 
Şerbet tarifi:
Ocaktaki tencereye iki su bardağı şeker ve iki bardak su eklenerek altı yakılır. Şerbetin koyu kıvamlı olmaması için yarım limonun suyu tencereye koyulur. Şerbet birkaç kez karıştırılıp, kaynadıktan sonra, fırından sıcak çıkan tatlının keki üzerine soğuk dökülmesi için soğumaya alınır.
 
Kek tarifi:
Üç adet yumurta, bir su bardağı şeker ile blendır kabında karıştırılır. İki buçuk su bardağı galeta unu koyulan kaba yumurta ve şekerli karışım ve bir su bardağı sıvı yağ eklenerek yoğrulur. Kekin hamuruna bir su bardağı iri çekilmiş ceviz ve yarım su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi de eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Yoğurma işlemi sırasında hamura bir paket vanilya ve bir paket kabartma tozu katılır. Kulak memesi kıvamına gelen hamur, yağlanan fırın tepsisine iyice bastırılarak yerleştirilir. Kekin hamuru 160 derece sıcaklığa ayarlanan fırında pişirilir. Kek piştikten sonra henüz sıcakken hazırlanan şerbet üzerine dökülür. Kek iyice şerbeti  çekmesi için beklemeye alınır.  Muhallebi tarifi: Tencereye yarım su bardağı şeker koyulur, dört su bardağı soğuk süt eklenerek karıştırılmaya başlanır. Şekerli süt kaynamadan önce dört çorba kaşığı dolusu un karışımımıza eklenerek durmaksızın karıştırılmaya devam edilir. Kıvamı tutan muhallebi fokurdamaya başladığında ocaktan alınarak şerbetini çeken kekin üzerine dökülür. Son olarak muhallebili kekin üzerine hindistan cevizi dökülerek servise sunulur.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI