X
X

Sac Kavurma tarifi (Rize)

28.02.2013 Perşembe 09:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Rize'nin yöresel tatlarından Sac Kavurma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2½ kilo kuzu eti
13 adet biber
3 adet soğan
3 adet domates
2½ tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
İki buçuk kilo kuzu eti suyunu salıp çekmesi için su eklenerek pişirilir. 13 adet sivri biber, 3 domates ve 3 soğan yemeklik doğranır. Önce soğanlar sonra domatesler sıvı yağ koyulan sacda kavurulur. Biberler de soğan ve domateslerle birlikte kavurulurken iki buçuk tatlı kaşığı kekik ve bir tatlı kaşığı tuz serpilir. Pişen etler, soğan, domates ve biberlerin kavrulduğu saca dökülür. Et, soğan, domates ve biberler iyice sacda kavurularak hazırlanır.
 
Sac kavurma sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI