CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 kilo dana kıyma
2 adet soğan
1 bağ maydanoz
½ bağ taze nane
½ bağ taze soğan
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Bir kilo kıymaya 1 bağ maydanoz, yarımşar bağ nane ve taze soğan ile 2 adet soğan ince ince kıyılarak eklenir. Un eklenerek güzelce yoğurulan köfte harcına 2 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı da karabiber eklenir. İstenen kıvama gelince yağ sürülen tahtada köfte harcından koparılan bezeler açılır. Açılan köfteler una bulanarak yağ kızdırılan tavada bastırılarak kızartılır. Kızaran köfteler sunum tabağına alınır.
Saç köftesi sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN