Malzemeler:
1 kase ceviz
250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 bardak su
1 tatlı kaşığı vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 ½ bardak su;
½ limon
Yapılışı:
Tatlının şerbeti 4 bardak şeker ile 4½ bardak su yarın limon sıkılarak kaynatılır ve soğutulur. 250 gram tereyağı sıvı yağ ile karıştırılıp eritilir. Bir bardak ılık su eklendikten sonra un elenerek koyulur. 1 tatlı kaşığı vanilya ve 1 paket kabartma tozunun eklenmesinin ardından hamur istenen kıvama gelene kadar yoğurulur ve dinlendirilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve açılır. İçine dövülmüş cevizler yerleştirilir ve hamurun kenarları şerit şerit kesilir. Kesilen kenarlarla saç örgüsü şekli verilerek cevizlerin üzeri kapatılır. Tepsiye dizilip pişirilen içi cevizli tatlıya fırından çıkarıldıktan sonra soğutulan şerbet dökülür.
Saç örgüsü tatlısı sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN